bus auto fiets
Menu

Van Buyten

Van Buyten is een nieuwbouwproject dat onderdeel uitmaakt van de De Kreken: de tweede woonbuurt van nieuwbouwwijk Poeldijkerhout. 

Poeldijkerhout.PNG

Van Buyten - De Kreken

Van Buyten is een nieuwbouwproject dat onderdeel uitmaakt van de De Kreken. 
 
De Kreken is een vervolg op de wijk Poeldijkerhout. Tussen het Krekenpark en het Heuvelpark, aan de kant van de Nieuweweg en de Paul Captijnlaan, komt de tweede woonbuurt van de nieuwbouwwijk Poeldijkerhout: De Kreken. De Kreken is een nieuwe buurt met een groen karakter: een lommerrijke laan verbindt de twee parken. De woningen in dit nieuwe deel van Poeldijkerhout worden 100% gasloos en zijn daarmee zeer duurzaam. In deze tweede woonbuurt van Poeldijkerhout worden verschillende woningtypen gerealiseerd.

Poeldijkerhout 2.PNG

Poeldijkerhout - Poeldijk-noord

Aan de noordkant van Poeldijk ligt Poeldijkerhout, een gezellige dorpse buurt met vooral rijwoningen met ruime tuinen, veel openbaar groen en sfeervolle kreekjes. De eerste woonbuurt, De Hoven, wordt gefaseerd gerealiseerd. Fase 1 is opgeleverd, fase 2 en 3 zijn in aanbouw.  

Poeldijkerhout maakt evenals de woonwijk De Groene Kreken, onderdeel uit van de ontwikkelingslocatie Poeldijk-noord.

De ontwikkelingslocatie Poeldijk-noord kenmerkt zich door een boeiend groen krekenlandschap. Het biedt hierdoor een "echt buiten" in combinatie met alle voorzieningen van het dorp en de stad in de buurt.

Lees meer over Poeldijkerhout
Krekenpark.PNG

Krekenpark & Heuvelpark

Midden in Poeldijkerhout komt het Krekenpark: een park waar wat te beleven is. Het is een ideaal park om mensen uit de buurt te leren kennen, te spelen, hard te lopen of lekker op een bankje te zitten.  Daarnaast is het water heel spannend voor de wat oudere kinderen: stap maar in je roeibootje en vaar het Westland in. De twee ‘waterlussen’ met minder diep water, zijn weer meer geschikt voor de jongere kinderen.

Vanaf het Krekenpark gaat een groen wandelpad naar het Heuvelpark, parallel aan de Paul Captijnlaan. Een park met hoogteverschillen, zoals je dat op niet veel plekken in Nederland ziet. 

Leer meer over deze parken!
aangepast logo DWZ+kleurenbalk.jpg

OBWZ

Bovengenoemde gebieden zijn ontwikkeld door OBWZ, Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom.  

OBWZ is als gebiedsontwikkelaar verantwoordelijk voor de totale ontwikkeling van het gebied, van bestemmingsplan tot bouwrijp maken van gronden en de inrichting van de openbare ruimten met de aanleg van straten, groen en water. OBWZ wil vooral prettig leefbare en gewilde woonomgevingen ontwikkelen. Daarom wordt al in een vroeg stadium contact gezocht met de mensen die al in het desbetreffende gebied wonen of overwegen daar te gaan wonen. Zó is, in nauwe samenspraak met omwonenden, ook deze wijk ontstaan: écht Westlands, omgeven door water en groen, met een uitgebreid voorzieningenniveau en legio recreatiemogelijkheden in de buurt; een gewilde locatie en een perfecte plek om te wonen.

OBWZ ontwikkelt diverse woongebieden in het Westland met elk een heel eigen karakter. Het nieuw aangelegde duinlandschap tussen Monster en Kijkduin, de waterrijke omgeving van Kwintsheul, het boeiende groene krekenlandschap van Poeldijk-noord en het karakteristieke dorpse Poeldijk Dorp. 

Lees meer over De Westlandse Zoom!
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe