bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Hey, nieuwe buren! Kennismaken?

8 juni 2020

Kennismaken? Afgelopen week interviewden we de kopers van bouwnummer 13 over hun ervaringen bij Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars. In deze nieuwe rubriek “Hey, nieuwe buren!” laten we je kennismaken met je - misschien wel - nieuwe buren. Nieuwe buren? Ja zeker! Bouwnummer 12 en 14 zijn namelijk nog beschikbaar. Benieuwd naast wie je dan komt te wonen en hoe het koopproces bij hen is verlopen? Je leest het allemaal in dit interview!

Hey, nieuwe buren! Onlangs hebben jullie een woning gekocht in nieuwbouwproject Van Buyten. Waarom hebben jullie voor dit project gekozen?
We wonen al 17 jaar in Poeldijk en hebben het hier erg naar ons zin; dichtbij de uitvalswegen en toch rustig in een dorp. We waren toe aan een nieuw huis, maar wilden het liefst wel in Poeldijk blijven. Bij 'Van Buyten' kwamen mooie huizen in de verkoop, dus de stap was snel gezet.

Dan is project Van Buyten inderdaad echt een uitkomst! Poeldijk blijft een ontzettend fijne woonomgeving. Het moment dat jullie deze woning kochten brak de ‘corona crisis’ uit, vonden jullie het moeilijk om deze stap alsnog te zetten?
We waren al een tijdje bezig met het oriënteren op een nieuw huis voordat de 'corona crisis' uitbrak. We wisten dus al wat we wel en niet wilden en in welke prijsklasse we konden kijken. De stap was niet moeilijker dan in een 'normale' situatie.

Erg fijn om te horen dat deze situatie voor jullie geen verschil heeft gemaakt. Wat was voor jullie doorslaggevend om tot aankoop over te gaan?
Het huis dat we hebben gekocht, voldoet aan bijna al onze eisen; de ligging, de grootte etc.

 

Dat klinkt als een goede match! Vanwege de ‘corona crisis’ is een groot deel van het kooptraject digitaal verlopen. Hoe hebben jullie dit digitale traject van het kopen van een nieuwbouwwoning ervaren?
Het was natuurlijk wel even 'raar' om vanuit huis met de makelaar te spreken. Maar alles was goed geregeld, de verbinding was goed en er werd ruim de tijd genomen om al onze vragen te beantwoorden.

 

Een digitale kop koffie! Toch even wennen inderdaad, maar gelukkig hebben we al jullie vragen goed kunnen beantwoorden. Uiteraard konden jullie langskomen op kantoor voor het ondertekenen, vonden jullie dit een toegevoegde waarde?
Dit had voor ons geen toegevoegde waarde, omdat wij thuis getekend hebben, maar we kunnen ons voorstellen dat anderen dit wel fijn vinden!

 

Begrijpelijk! Het digitaal ondertekenen verliep ook erg fijn. Jullie hebben gekozen voor een hypotheek via Helm & Heus Finance, waarom hebben jullie hiervoor gekozen?
We wisten dat Helm en Heus de verkopende makelaar zou worden, dus we hadden voordat de huizen in de verkoop gingen al een oriënterend gesprek gehad met de hypotheekadviseur van Helm en Heus. We hadden een goed gevoel bij deze adviseur; hij weet waar hij het over heeft en kwam ook vaak met nieuwe invalshoeken. Hij is ook altijd bereid om alles te verduidelijken.

 

Fijn om te horen dat alles goed is verlopen bij Helm & Heus Finance! Ten slotte. Hebben jullie nog tips voor andere potentiële kopers of misschien wel jullie buren?
Onze belangrijkste tip; denk bijvoorbeeld goed na over alles dat je kunt verwachten. Het meerwerk is hier een goed voorbeeld van. Denk goed na over het meerwerk dat je wil laten uitvoeren, je kan het nu zo uit laten voeren als hoe jij dat zou willen.

 

Ben je na het lezen van dit interview meer te weten gekomen over dit mooie project Van Buyten in Poeldijk én inmiddels toch wel erg nieuwsgierig naar bouwnummer 12 of 14 geworden? Neem dan een kijkje bij deze woningen op bouwnummer 12 en bouwnummer 14. Misschien word jij binnenkort dan wel de nieuwe buurman of buurvrouw van de kopers van bouwnummer 13!

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe