bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Hey, nieuwe buren!

18 november 2020

Helm & Heus Makelaars heeft een interview gedeeld, lees het hier! 

HEY, NIEUWE BUREN! – KENNISMAKEN?
Inmiddels begint project van Buyten zich steeds meer te vullen met toekomstige bewoners! Bewoners die misschien ook wel joúw buren kunnen worden. Ondanks dat op dit moment nog een aantal 2-onder-1-kap woningen onder optie staan, raden wij het aan om deze alsnog goed in de gaten te houden! Wie weet wordt jij dan alsnog wel de toekomstige buurman of buurvrouw van de “nieuwe buren” die we deze week interviewden. 

In dit artikel vragen we de “nieuwe buren” van bouwnummer 7 het hemd van het lijf over project van Buyten, hun ervaringen van het kopen van een nieuwbouwwoning én hun ervaring met ons! Benieuwd? Lees dan vooral verder voor het interview!

Waarom hebben jullie gekozen voor het nieuwbouwproject Van Buyten?
Wij waren al langere tijd op zoek naar een nieuwe woning. Graag wilden we wat groter gaan wonen zodat de kinderen een grotere kamer zouden krijgen en eventueel een mooie speelkamer op zolder. Daarnaast wilden wij graag de tuin aangrenzend aan de woonkamer. Momenteel wonen wij in een drive in woning, waardoor wij altijd naar beneden moeten om de tuin in te kunnen. De tuin aan de woonkamer is voor ons een onwijze luxe!

Jullie hebben deze woning gekocht gedurende de ‘corona crisis’, vonden jullie het moeilijk om deze stap te zetten?
Ja! Het blijft een lastige tijd. Gelukkig hebben wij beiden een baan waarbij er niet veel onzekerheid is. Echter moeten we natuurlijk onze eigen woning ook nog kunnen verkopen. Gelukkig kregen wij een goed gevoel bij de makelaar van Helm & Heus Makelaars en laten de cijfers ook zien dat er nog steeds een tekort is aan woningen.

Dit project kwam voor ons op het juiste moment. Wij hadden zelf de doelstelling gesteld om binnen nu en vijf jaar ergens anders te gaan wonen. 2-onder-1-kap woningen hadden altijd al onze voorkeur! En hoe fijn is het om dit dan vanaf de start opgebouwd te zien worden? Echt een extraatje!

Wat was voor jullie doorslaggevend om tot aankoop over te gaan?
Het huis is gewoon perfect! Precies wat wij zochten en wat wij wilden. Het voordeel aan nieuwbouw is daarnaast ook nog dat je alles zelf voor de eerste keer kun inrichten, volledig naar onze woonwensen. Dat maakt het echt een woning op maat.

Hoe hebben jullie het digitale traject van het kopen van een nieuwbouwwoning ervaren?
Op sommige momenten best lastig! Het liefst bespreek je natuurlijk alles mondeling tegenover elkaar. Zeker als het om zo’n grote investering gaat. Gelukkig is het gesprek met jullie goed verlopen via Zoom. De uitleg was erg helder en wij denken niet eens zoveel anders als dat als wij op kantoor waren geweest. Erg fijn!

Uiteraard konden jullie langskomen op kantoor voor het ondertekenen, vonden jullie dit een toegevoegde waarde?
Ja zeker! Wel was het wat vreemd… Je zit uiteindelijk gewoon in de hal en je voelt toch een afstand. Logisch ook met 1,5 meter afstand momenteel 😉 Maar het is ook zoals het is. Uiteindelijk waren wij blij dat we op kantoor mochten komen om te tekenen aangezien het inscannen anders een behoorlijk werk was geworden. Dit voelde dan toch nog wat persoonlijker ondanks de afstand!

Hebben jullie nog tips voor andere potentiële kopers of misschien wel jullie buren?
Als je op zoek bent naar iets nieuws, maak dan zeker een afspraak om de mogelijkheden te bespreken! Het blijft spannend in deze tijd, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. De goede gesprekken met jullie hebben ons dit vertrouwen gegeven!

Ben jij geïnteresseerd geworden in een nieuwbouwwoning door het lezen van dit leuke interview met de toekomstige bewoners van bouwnummer 7? Er staan nog een aantal 2-onder-1-kap woningen binnen project Van Buyten onder optie. Interesse? Neem contact op met de makelaar. 

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe