bus auto fiets
Menu

De locatie

Waar ligt van Buyten in Poeldijk en wat is er in de buurt te doen?

 

Centrale ligging

Vanuit Poeldijk ben je binnen no-time op een aantal leuke plekken in de omgeving. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de afstand per fiets, auto of auto beschreven.

Naar
Centrum Den Haag 30 20 38
Strand van Kijkduin 19 10 35
Strand van Monster 15 9 35
Naaldwijk 22 12 18

Hotspots in de buurt van Poeldijk

van Buyten heeft met haar ligging in Poeldijkerhout allerlei voorzieningen binnen handbereik. Maar er zijn nog veel meer leuke plekjes in de buurt. 

De Uithof
1

De Uithof

De Uithof is het grootste overdekte sportcentrum van Europa. Dit sportcentrum beschikt over een skipiste, kartbaan, schaatsbaan en een lasergame arena. Je hier kunt terecht voor een gezellig dagje uit maar ook als topsporter aan de slag!

Beach Resort Kijkduin
2

Beach Resort Kijkduin

Aan de rand van een breed zandstrand, midden in een uitgestrekt duingebied, ligt Beach Resort Kijkduin. In deze gezellige familiebadplaats aan de zuidkant van Den Haag bieden sfeervolle strandpaviljoens volop vermaak voor kinderen en ouderen. Daarnaast wordt Kijkduin getypeerd door rust en natuur. Je kunt er slenteren over de boulevard, genieten van het uitzicht op de Noordzee of shoppen in het overdekte winkelcentrum. De overdekte terrassen zijn het hele jaar open en in de winter verwarmd.

Recreatiegebied Madestein
3

Recreatiegebied Madestein

Madestein is een modern recreatiegebied in het zuidwesten van Den haag op het grondgebied van de vroegere Oostmadepolder en Zwarte-polder, tegenover Loosduinen. Madestein is één van de grootste groengebieden van Den Haag. Er is onnder andere een recreatieplas met rondom diverse strandjes met daaraan lig- en speelweides, een stadsboerderij, een sportcomplex en een vogelrustgebied.
Madestein is ook een unieke locatie om te dineren en te vergaderen. Het is tevens een ideale trouwlocatie.

Locatie Van Buyten

Van Buyten maakt onderdeel uit van De Kreken: de nieuwe woonbuurt in de nieuwbouwwijk Poeldijkerhout.  

 • Krekenpark & Heuvelpark

  Krekenpark: een park om te ontdekken
  Midden in Poeldijkerhout komt het Krekenpark: een park waar wat te beleven is. Het is een ideaal park om mensen uit de buurt te leren kennen, te spelen, hard te lopen of lekker op een bankje te zitten. Eén van de ideeën is om een uitdagende glijbaan en zelfs een kabelbaan te maken. Daarnaast is het water heel spannend voor de wat oudere kinderen: stap maar in je roeibootje en vaar het Westland in. De twee ‘waterlussen’ met minder diep water, zijn weer meer geschikt voor de jongere kinderen.

  Heuvelpark vol dubbelfuncties
  Vanaf het Krekenpark gaat een groen wandelpad naar het Heuvelpark, parallel aan de Paul Captijnlaan. Een park met hoogteverschillen,zoals je dat op niet veel plekken in Nederland ziet. De heuvel is over de hele lengte van Poeldijkerhout 5,70 meter hoog.  In het park komen twee wandelroutes: één met trappen en een hellingbaan – ook leuk voor een hardlooptraining – en één redelijk vlakke route. Er is zoveel mogelijk gezocht naar functies die op de verschillende momenten van de dag kunnen worden benut.

 • De Kreken-Poeldijkerhout

  Groen wonen in Poeldijkerhout, een bereikbare wijk
  Aansluitend aan het bestaande dorp, tussen de Dr Weitjenslaan, Dijkpolderlaan, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Verburghlaan, ligt nieuwbouwwijk Poeldijkerhout. Een wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen, speelplekken én twee parken. In Poeldijkerhout woon je heerlijk buiten, aan de noordoostzijde van Poeldijk. Tegelijkertijd ben je ook zo op de uitvalswegen en in het centrum van Naaldwijk, Wateringen, Den Haag en Rijswijk.

  De Kreken: het vervolg van Poeldijkerhout
  Tussen het Krekenpark en het Heuvelpark, aan de kant van de Nieuweweg en de Paul Captijnlaan, komt de tweede woonbuurt van Poeldijkerhout: De Kreken. Een nieuwe buurt met een groen karakter: een lommerrijke laan verbindt de twee parken. De woningen in dit nieuwe deel van Poeldijkerhout worden 100% gasloos en zijn daarmee zeer duurzaam. In deze nieuwe woonbuurt van Poeldijkerhout worden verschillende woningtypen gerealiseerd.

  Groen voor jong en oud
  In Poeldijkerhout komen speelplekken voor kinderen van alle leeftijden. Landschapsarchitect R.I.E.T. heeft drie speelplekken ontworpen met elk een ander thema: ‘huisje-boompje-beestje’, ‘varen’ en ‘samen spelen’. De kleintjes kunnen hun eigen verhalen en spelletjes verzinnen bij de speeltoestellen dicht bij huis. Ook aan het groen is wat te ontdekken: overal is gezocht naar bomen met wat extra’s: in bloei, in kleuren en naar diversiteit in beplanting.  

 • Poeldijk en omgeving

  Poeldijk is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. In het noordoosten is de wijk De Groene Kreken al bijna af en dichtbij het centrum zijn nieuwe woningen gebouwd die het dorp een goede impuls hebben gegeven: veel jonge gezinnen komen weer graag in de gezellige dorpskern. Voor het dorp betekent de toenemende populariteit dat ook het voorzieningenaanbod groter wordt. Voor de dagelijkse boodschappen ga je naar de weekmarkt, de ambachtelijke winkels of de supermarkt in het dorp. Ook scholen, kinderdagverblijven en verenigingen varen wel bij de groei van Poeldijk.

  Volop mogelijkheden voor sport en recreatie
  Houd je van sporten, dan zit je in Poeldijk goed: sportpark Verburch heeft overdekte hallen en mooie velden om bijvoorbeeld te handballen, voetballen, tennissen, turnen of fitnessen. Zelfs jeu de boulen kun je hier! Het dorpse karakter van Poeldijk zie je ook terug in de vele (sport)verenigingen. De scouting, ideaal voor ondernemende en avontuurlijke kinderen, is gevestigd op een steenworp afstand van Poeldijkerhout. Beweeg je liever in de buitenlucht, ook dan zijn er veel opties: binnen een kwartier fiets je naar de duinen en het strand of bijvoorbeeld het Haagse recreatiegebied Madestein.

  Ontdek het Westland per boot
  De bestaande en nieuwe waterstructuur in Poeldijk en omgeving biedt volop mogelijkheden om het Westland vanaf het water te verkennen. Zoek een mooi startpunt langs het riviertje de Gantel en ga te water met de kano, roeiboot of motorsloep. Vanuit de ecologische zone in Poeldijkerhout zijn de verschillende recreatieve waterwegen in het Westland en daarbuiten uitstekend bereikbaar.

   

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe